The 11th Taipei International Conference on HIV/AIDS - Turn the Tide, Stop on Me


PublishTime:2013-09-08

The 11th Taipei International Conference on HIV/AIDS - Turn the Tide, Stop on Me
2013/09/08(Sun) Agenda

Time

Subject

Speaker

9:00~9:10

Opening Remarks

Official

9:10~12:30

Session 1: Epidemiology and Control Policy

Moderator: Dr. Pei-Jer Chen (陳培哲)

(Professor and Director, Ministry of Health and Welfare and National Taiwan University Infectious Diseases Research and Education Center, Taiwan)

9:10~9:50

Global HIV Epidemic: Current Situation and Future Prospects

(40 minutes)

Dr. Kenrad Nelson

(Professor, Johns Hopkins University, USA)

9:50~10:10

Coffee Break

10:10~10:50

Combination Strategies for HIV Prevention

(40 minutes)

Dr. Thomas C Quinn

(Professor of Medicine, Director Johns Hopkins Center for Global Health, Associate Director for International Research, DIR, NIAID, USA)

10:50~11:10

Clinical and Virological characterization of HIV-1 CRF07_BC strains infection

(20 minutes)

Dr. Yi-Ming Chen (陳宜民)

(Vice President, Kaohsiung Medical University, Taiwan)

11:10~11:40

Current HIV/AIDS Situation in China

(30 minutes)

Dr. Marc Bulterys

(Director, CDC Global AIDS Program - China U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC), USA)

11:40~12:10

Current HIV/AIDS Situation in Taiwan

(30 minutes)

Dr. Chang-Hsun Chen (陳昶勳)

(Division Director, Third Division, Centers for Disease Control, Taiwan)

12:10~12:30

Panel Discussion

12:30~14:00

Lunch Break and Satellite Symposiums

14:00~17:30

Session 2: New Advances in Clinical and Basic Science

Moderator: Dr. Shan-Chwen Chang (張上淳)

(Dean, National Taiwan University College of Medicine, Taiwan) 

14:00~14:40

HIV Treatment: A State-of-Art Update (40 minutes)

Dr. Daniel R. Kuritzkes

(Chief, Division of Infectious Diseases, Brigham and Women's Hospital; Professor of Medicine, Harvard Medical School, USA)

14:40~15:20

Pre-exposure and Post-exposure Prophylaxis

(40 minutes)

Dr. Kenneth H. Mayer

(Medical Research Director, Co-Chair of The Fenway Institute, USA)

15:20~15:40

Coffee Break

15:40~16:20

Recent Advance in Microbiocides

(40 minutes)

Dr. Ian McGowan

(Professor of Medicine, Division of Gastroenterology, Hepatology and Nutrition at the University of Pittsburgh School of Medicine, Pennsylvania, USA)

16:20~17:00

Recent advances in immunology: Development of effective HIV-1-neutraling antibodies

(40 minutes)

Dr. Peter D. Kwong

(Chief, Structural Biology Section, Vaccine Research Center NIAID/NIH, USA)

17:00~17:30

Panel Discussion

 

2013/09/09(Mon) Agenda 

Time

Subject

Speaker

9:00~12:30

Session 3: High-Risk Sexual Transmission Prevention Strategy

Moderator: Dr. Yi-Ming Chen (陳宜民)

(Vice President, Kaohsiung Medical University, Taiwan)

9:00~9:40

Global epidemiology of sexually transmitted HIV infection and community-level prevention strategy

(40 minutes)

Dr. Patrick Sullivan

(Professor, Emory University, USA)

9:40~10:05

HIV Prevention Strategy among People Having High-risk Sexual Behaviors in Asia

(25 minutes)

Dr. Annette H. Sohn

(Vice President and Director, TREAT Asia/amfAR- The Foundation for AIDS Research, Bangkok, Thailand)

10:05~10:25

Coffee Break

10:25~10:55

Update on Treatment of Syphilis among HIV-infected Patients

(30 minutes)

Dr. Chien-Ching Hung (洪健清)

(Associate Clinical Professor, Department of Internal Medicine, National Taiwan University College of Medicine, Taiwan)

10:55~11:20

HIV Prevention Strategy among People Having High-risk Sexual Behaviors in Japan

(25 minutes)

Dr. Seiichi Ichikawa

(Professor, Nagoya City University, Graduate School of Nursing, Japan)

11:20~11:45

Recreational drug use in Taiwan Adolescent: Current Situation and Challenge

(25 minutes)

Dr. Shu-Lung Yang (楊士隆)

(Vice President, National Chung Cheng University, Taiwan)

11:45~12:10

Sex and Internet: Current Situation and Challenge

(25 minutes)

Dr. Nai-Ying Ko (柯乃熒)

(Professor, National Cheng Kung University, Taiwan)

12:10~12:30

Panel Discussion 

12:30~14:00

Lunch Break and Satellite Symposiums

14:00~17:30

Session 4: HIV Control in Taiwan

Moderator: Dr. Feng-Yee Chang (張峰義)

(Director-General, Centers for Disease Control, Taiwan)

14:00~14:30

Sexuality Education in Taiwan

(30 minutes)

Dr. Chi-Chia Cheng (鄭其嘉)

(Associate Professor, Fu Jen Catholic University, Taiwan)

14:30~14:40

HIV/AIDS Control Achievements of Non-Governmental Organizations

(40 minutes)

Mr. Xin-Quan Liu (劉信)

(Secretary General, Taiwan GDi Association, Taiwan)

14:40~14:50

Ms. Fang-Ying Li(李芳盈)

(Researcher, Gisney Land, Taiwan)

14:50~15:00

Mr. Tah-Peng Lee (李大鵬)

(Secretary General, Gay Community Center Taipei, Taiwan)

15:00~15:10

Mr. Daniel, An-chun Chung (鍾安峻)

(Director, Sunshine Queer Center, Taiwan)

15:10~15:30

Coffee Break

15:30~15:45

The Promotion of Sex Education in College

(15 minutes)

Mr. Chuan Li(李泉)

(Section Chief, National Central University, Taiwan)

15:45~16:00 

Experience of Public Health Agency -Prevention Strategy for Adolescents

(15 minutes)

Mr. Lih-Jong Shen (諶立中)

(Deputy Secretary, Public Health Department, New Taipei City Government, Taiwan)

16:00~16:15 

Experience of Public Health Agency -Ways to Deliver Prevention Service to Targeted Groups

(15 minutes) 

Ms. Ruei-Shiue Yue (岳瑞雪)

(Section Chief, Disease Control Section Division, Public Health Bureau, YiLan County, Taiwan)

16:15~16:30 

Experience of Public Health Agency - HIV Screening: Practical Aspect

(15 minutes) 

Ms. Bi-Lan Wang (王碧蘭)

(Head, Disease Control Section, Health Bureau, Taichung City Government, Taiwan)

16:30~16:45 

Experience of Public Health Agency- Cross-bureau Cooperation in HIV/AIDS Prevention

(15 minutes) 

Ms. Ling-San Tasi (蔡玲珊)

(Section Chief, Disease Control Section Division, Department of Health, Tainan City Government, Taiwan)

16:45~17:00 

Panel Discussion

17:00~17:20 

The role of PLWHA in advocacy for human right and efforts on HIV prevention

Mr. Laurindo Garcia

(Developed Asia Network for Sexual Diversity)

17:20~17:30 

Closing Remarks

Official

 

Time 

Satellite Symposiums

 

Topic

Speaker

Day 1

2013/09/08(Sun)

12:30~14:00 

Moderator: Dr. Pei-Jer Chen (陳培哲)

(Professor and Director, Ministry of Health and Welfare and National Taiwan University Infectious Diseases Research and Education Center, Taiwan)

Treatment of HIV-HBV and HIV-HCV coinfection

(40~50 minutes)

Dr. Wang-Huei Sheng (盛望徽)

(Director, Center for Infection Control, National Taiwan University Hospital, Taiwan)

Day 2

2013/09/09(Mon)

12:30~14:00

Moderator: Dr. His-Hsun Lin (林錫勳)

(President, Taiwan AIDS Society) 

Trend of transmitted HIV drug resistance in Taiwan

(40 ~50 minutes) 

Dr. Sui-Yuan Chang (張淑媛)

(Associate professor, Department of Medical Technology, National Taiwan University, Taiwan)